Bażanty złociste- pytanie

Tutaj piszemy na luźne tematy, niekoniecznie związane z tematyką bażantów. Jeżeli wątek, który zamierzasz rozpocząć nie pasuje do innych kategorii to zrób to w tym dziale

Bażanty złociste- pytanie

Postprzez Liściec22 » Niedziela, 20 Kwiecień 2008 10:28

Witam
Mam zamiar kupić sobie za jakiś czas młodą parke Bażantów złocistych.
Czy w jednej wolierce moge trzymać tylko parę czy może jedna samica to trochę mało dla jednego samca?Chodzi mi o to czy samiec nie zamęczy samicy, bo w sumie to wiem że powinno być ich więcej ale niestety nie mam na tyle miejsca.Proszę o rady :)

Pozdrawiam
Owady,pajęczaki i ptaki-uwielbiam je
Liściec22

Miejscowość: Jasło (woj.podkarpackie)

Postprzez adam » Niedziela, 20 Kwiecień 2008 15:32

Według mnie jeżeli nie masz za dużo miejsca to jedna samiczka wystarczy,samce są raczej łagodne.Posiadam samca +2samiczki i samca+1samiczka a widziałem juz dużo u hodowców bażantów,przeważnie 1+1,jakby samiec był agresywny wobec samicy to porób jakieś zakamarki aby samica mogła się gdzieś w razie czego schować.
adam

Postprzez Liściec22 » Niedziela, 20 Kwiecień 2008 22:07

Dzięki za odpowiedź.Uzbieram kase i trzeba sie będzie za bażancikami porozglądać :D .A i jeszcze jedno,to już tak tylko z ciekawości pytam - czy bażanty mogą być razem z przepiórkami?
Owady,pajęczaki i ptaki-uwielbiam je
Liściec22

Miejscowość: Jasło (woj.podkarpackie)

BAZANTY ZLOTE

Postprzez monti » Wtorek, 17 Luty 2009 12:18

WITAM MAM PARE BAŻANTÓW ZŁOTYCH Z 2008ROKU I W ZWIĄZKU Z TYM MAM DO WAS PYTANIE....OSTATNIO ZACZELY SIĘ DZIWNIE ZACHOWYWAĆ SAMIEC WSZEDL PO KUPKE TAKĄ GAŁĘZI I TAM SIEDZI A SAMICA SIEDZI CAŁY CZAS OBOK KUPKI I WCALE SIĘ NIE PŁOSZY SAMIEC WYGŁĄDA TROCHE JAK BY BYŁ ZDENERWOWANY
monti

Miejscowość: Radom

Postprzez xwiatr » Wtorek, 17 Luty 2009 22:28

Może po prostu twoje ptaki są chore?
xwiatr

Postprzez monti » Środa, 18 Luty 2009 13:53

wątpie dzisiaj juz sie tak nie zachowuja a wogule sa pod opieką weterynarii
monti

Postprzez Bodzio » Środa, 18 Luty 2009 22:39

Napewno coś twoim bażantom dolega, nie chcę zapeszać. Bażanty tak się zachowują jak coś im dolega, jak weźmniesz np ksiazke choroby drobiu, prawie przy każdej chorobie w objawach zobaczysz - ptaki są osowiałe. A z tego co piszesz wyglada że są osowiałe.

Spróbój złapać je i poprostu sprawdź czy są żywotne i energiczne oraz czy nie są wychudnięte.
Bodzio

Postprzez monti » Czwartek, 19 Luty 2009 13:15

sprawdzałem dzisjaj i nic jedzenie w gojdzie mają i śa takie same jak wczesniej ale juz sie tak nie zachowują...Jesc jedzą normalnie wszystko ci im daje ale moim zdaniem to ony przygotowywują sie do legu
monti

Wróć do O wszystkim.... i o niczym...

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Polecamy:
Hodowla bażantów

Reklama:
Inkubatory do jaj
Sklep hodowlany