bażant złocisty na wolności?

Tutaj piszemy na luźne tematy, niekoniecznie związane z tematyką bażantów. Jeżeli wątek, który zamierzasz rozpocząć nie pasuje do innych kategorii to zrób to w tym dziale

bażant złocisty na wolności?

Postprzez ika-mind » Czwartek, 28 Maj 2009 20:25

Czy jest możliwe że widziałam bażanta złocistego nad zwykłą łąką (w Polsce), takiego na wolności? Jakiś czas temu wracając ze szkoły zauważyłam jakiegoś dużego czerwono-żółtego ptaka nad łąką. Zainteresowało mnie to ponieważ nasze krajowe ptaki są raczej szarobure, gdy się zaczęłam dopytywac czy ktoś nie wie przypadkiem "co" takiego widziałam, usłyszałam opinie typu "to pewnie był latawiec" "przywidziało Ci się". Jednak dziś szukając czegoś zupełnie innego znalazłam zdjęcie bażanta złocistego i to może byc właśnie to!!
Ale czy mogłam zobaczyc takiego ptaka w Polsce na wolności, a może komuś uciekł?
ika-mind

Miejscowość: Rybnik

Re: bażant złocisty na wolności?

Postprzez gege » Piątek, 29 Maj 2009 13:40

ika-mind,oczywiście,że mogłaś widzieć bażanta złocistego mógł komuś uciec z hodowli :)
gege

Miejscowość: woj.swietokrzyskie

Postprzez PAWEŁ007 » Niedziela, 29 Listopad 2009 16:43

gege napisał(a):ika-mind,oczywiście,że mogłaś widzieć bażanta złocistego mógł komuś uciec z hodowli :)
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: TO NIE JEST MOŻLIWE
PAWEŁ007

Miejscowość: KRĘGI

Postprzez gege » Niedziela, 29 Listopad 2009 20:40

Oczywiście,że jest możliwe.Nie ma rzeczy niemożliwych.
gege

Miejscowość: woj.swietokrzyskie

Wróć do O wszystkim.... i o niczym...

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Polecamy:
Hodowla bażantów

Reklama:
Inkubatory do jaj
Sklep hodowlany